På väg norrut på via E4, av vid Järva krog och upp på E18 vid Bergshamra fanns en intressant trafiknyhet. Vid påfarten av E18 har de dragit ut två filer upp på europavägen samtidigt, med väjningsplikt endast i den vänstra filen.
Sedan ett par år tillbaka har det endast varit en fil som gått upp på E18 i en egen fil. Mycket trafiksäkert, men kanske en viss flaskhals. Det är den flaskhalsen som Vägverket nu försöker bygga bort enligt en modell som enligt Vägverket används i USA och på kontinenten.

Modellen är säkert bra i kö, men när jag, liggandes i högerfil, kom körande i grådasket accelererandes från 50 till tillåtna 70 kilometer i timmen var det på en halvmeter när att en intilliggande Volvo kört rakt in i sidan på en passerande Ford. Volvon hade väjningsplikt, men var nog van vid att komma ut i den egna filen på E18. Det ska bli spännande att följa experimentet. Hoppas bara det inte blir ett experiment i människoliv.

bergshamra.jpg

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg