Jag var faktiskt lite nervös. Skulle göra ett försök att springa två timmar i sträck, något som jag aldrig gjort förut. Ciceron på sträckan var Ekfors vilket kändes tryggt och bra.

Sen var nästa fråga: Vilka jämra skor skulle jag ha? Inte för att jag har något digert utbud att ösa ur, men mina vanliga Saucony Kinvara 3 kändes för tunna, så jag bestämde mig för att lägga en sula i mina La Sportiva och testa dem. Jag har tidigare bara sprungit en mil i La Sportivadojorna – som jag egentligen bara köpte för att de var billiga och att jag skulle cykla med dem – och då fick jag lite skavkänsla på fotknölarna. Förhoppningsvis skulle jag komma upp tillräckligt många millimeter med en sula. Sagt och gjort: jag lånade innersulorna från Kinvara 3:orna, tog med min min Nathan Quickshotflaska och en snickers i fickan och joggade iväg.

Jag mötte upp Ekfors utanför ICA Bea, klassiskt mötesställe. Sedan gick turen förbi Globen, ned mot Sjöstan, via Henriksdal, Södra Södermalm och tillbaka via Årsta.

Vi körde lugnt, gick i uppförsbackarna och snackade hela tiden. Kilometrarna försvann och jag undvek att kolla på klockan annat än hur lång tid vi sprungit. Käkade lite snickers vid rödljusen.

Efter en timma och femtio minuter skildes vi åt och tio minuter senare stängde jag av på Lingvägen. På två timmar kom jag 18.4 km, nytt personbästa. Det kändes kanon! Inga skav eller åkommor. Orkade tom med en återhämtningsrunda dagen efter. Yay! Mersmak!

rk_18km

Relaterade inlägg: