För några dagar sen öppnade Nokia sin applikationsaffär Ovi Store. Det verkar ha gått sådär. Förutom rena prestandaproblem som de kommer fixa kvickt känns det allvarligare att det verkar svåranvänt. Det är ju en dödssynd, men skulle det vara sant (jag har inte provat affären) verkar det som Nokia fortsätter sin bana av gammal unken gränssnittsdesign. Den engelska sajten All things digital/Digital Daily har testat affären, likaså svenska Mobil.

En intressant passus från Digital Daily:

As Bengt Nordstrom, chief executive of telecom consultant Northstream, said when Ovi was first announced, –œAs much as iPhone and App Store is a success for Apple, it–™s a humiliating defeat for the rest of the mobile industry. Twenty years of efforts from operators and vendors to create mobile applications that customers like is overtaken in a heartbeat by someone that–™s never done it before.–

Så mobiltillverkarna har fortfarande inte lärt sig läxan. Intressant.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg