E-leg är en bra idé, men tyvärr ännu ett exempel på en ruttet genomförd standardisering.

Jag har slitit det ringa hår jag har för att få Telias E-leg att fungera på min nya Macbook. På Cecilias G4-Powerbook fungerar det naturligtvis perfekt att exempelvis anmäla föräldrapenning till Försäkringskassan.

Jag fick en hel del felmeddelanden när jag försökte installera, uppdatera och sedan ta bort säkerhetsmodulen NetID (småhemlig länk här) i Firefox, så jag hann bli rätt sur innan jag fick tag på Telias E-leg-support. (Numret är 020-32 32 62. Se där, nu besparade jag er 45 minuter i Telias telefonkö till kundtjänst.)

Efter en stunds undersökande kom supporten fram till att deras E-leg tydligen inte fungerade på Intel-Macar ännu.
Är det verkligen möjligt? Finns någon annan därute som fått det att fungera?

UPPDATERAT
Per Thörnblad har kommit på ett sätt att komma runt problemet. Gör så här:
Markera Firefox-ikonen och välj “Visa info” (äpple-i). Klicka i “Open using Rosetta”, och sedan kan du uppdatera och logga in med ditt Telia e-leg. Sjukt, men det funkar!
picture-2.png

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg