En jäkligt snabb pastarätt som blev grymt god med en fräsch smak av citron och ingefära.


För två personer
+Tre- fyra nävar räkor med skal
+ Tre kuber fryst spenat (eller liknande mängd färsk såklart)
+ En deciliter olivolja
+ Fyra vitlöksklyftor
+ Ett paket frysta sockerärter
+ En matsked sambal oelek
+ Rivet skal från en halv citron
+ En matsked örtsalt (eller mer)
+ Två teskedar mald ingefära

Skala räkorna och lägg dem i oljan tillsammans med ingefäran, sambal oeleken, de hackade vitlöksklyftorna, citronskalet och örtsaltet. Tina spenaten i en wokpanna, sätt på pastavattnet.
När det är tre minuter kvar på pastan, släng i räk- och oljeblandningen och sockerärterna. Smaka av med salt efter några minuter, och häll sedan på den avrunna pastan. Blanda och avnjut med lite färskriven parmesan och svartpeppar.

En Robertson Winery Chardonnay (12094) smakar galant till.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg