Jag har mailat Netgears support om en fråga att enkelt sätta ett lösenord i form av ett vanligt ord på en Netgear MR814v2.

Situationen är att en kompis har ett café. Hon har ADSL och delar ut det trådlöst med ovan nämnda router. Dock vill hon inte att kunderna på det konkurrerande caféet över gatan ska kunna surfa på hennes nät när de inte fikar hos henne. Alltså skulle hon vilja kunna ge ut ett lösenord till sina egna kunder. Men se, det verkar inte fungera.

Efter några dagar fick jag ett trevligt svar från Sandeep på Netgear support, men det besvarade inte min fråga.

Några dagar senare kom ännu ett svar från Sandeep, och nu stämde svaret bättre. Schysst med uppföljning, det hade jag inte väntat mig, om jag ska vara ärlig…

Sen att det inte verkar gå att lösa problemet var en annan femma. Nå, det får gå så länge, om ingen har en lösning på det tiviala problemet? Jag menar, det fungerar på en Apple Airport, men varför inte på den här routern?

mr814.jpg

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg