Steve Crandall har tagit användandet av sin Ipod till en ny nivå. Genom att känna igen andra Ipod-ägare på den vita hörlurssladden har han tidigare bara nickat i hemligt samförstånd till sina Ipod-kollegor han mött på stan.

En dag gick dock en tjej ett steg längre och lät honom helt sonika koppla in sina hörlurar till hennes Ipod, och vice versa. Utan att ett ord yttrades lyssnade de två på varandras musik i en halv minut, sen gick de vidare. Wired har skrivit om fenomenet, och hävdar att det spridits bland annat till England och Cambridge University. Där har tydligen även t-shirts tryckts upp med texten Feel free to jack into my plug”.

Wired spekulerar också i att det här är en logisk fortsättning på att sprida musiken online, och att framtida mp3-spelare kommer att stöda offline-delning via Bluetooth eller annan teknik. Tills dess får vi nöja oss med att låna ut våra hörlursuttag. Jag ska iallafall börja låna ut mitt.

Note to english-speaking visitors
This is a swedish comment on Steve Crandalls weblog and Wireds article on Ipod sharing. In short, IŽm going to share my Ipod and encourage others to do the same.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg