Regn eller inte. Nu skulle vi ut.
Glutton inc., eller david, Mathias och jag åkte i torsdags kväll ut med Potemkin mot öster. Vi slussade ut genom Karl Johan-slussen vid 21.10 och fortsatte förbi Vaxholm mot natthamn på Västra Skägga. Precis förbi Vaxholms Kastell blev vi stoppade av Kustbevakningen. Körde vi för fort? Knappast. Smugglade vi tunga droger? Nja, whisky var nog det tyngsta. Det var avsaknaden av en topplanterna som var orsaken till påhälsningen. Med lite gaffatejp och en cykellampa ordnade vi den detaljen och gick så miste om 1200 spänn i böter. Trevliga människor, de där kustbevakarna.


Dag 2 fortsatte färden i regn. Mot Möja, ut i havsbandet. Vi rundade Möja, gick nord om Lökaö och fortsatte förbi Roskär över fjärden ut till Stora Nassa skärgård. Natthamnen vid Stora Sprängskär var grund och superskyddad. En riktig snip-hamn med andra ord. I regnet var det inget annat att göra än att cabba upp och läsa bibeln. Eller så åt och drack vi, samt spelade domino och kort. Mys galore.

Dag 3 sa vi tack och hej till Stora Nassa och drog oss inåt igen. Fantastiskt väder, svaga vindar och knappt någon sjö. Underbart! Natthamnen tog vi på västra sidan om Kanholmsfjärden i något som hette Gässängsviken eller liknande.

Dag 4 tuffade vi hemåt igen via Strömma Kanal, Baggensstäket och Djurgårdskanalen där vi träffade på M/S Hulda. Mysigt.
Några hundra meter längre fram såg vi en dramatisk Kanadensar-kanot-vältning. Några turister lyckades välta mitt i farleden och sedan få panik. Hmm. Tack och lov var fyra båtar inklusive vår snabbt framme och kunde undsätta. Det femåriga barnet blev ganska skärrat, men familjen var välbehållen. Kanske borde de ta en trampbåt nästa gång?

Väl hemma i hamn kan vi konstatera att det var den bästa Glutton-trippen någonsin. Mersmak!

Potemkin07
Potemkin vilar ut med Kanholmsfjärden i bakgrunden.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg