Kollegan Johanna försökte få sin bank, Föreningssparbanken (Ã…rets affärsbank sedan 2003), att berätta hur man enkelt kunde få ut sina verifikationer över in- och utbetalningar på papper för att bokföra dem. Förr i tiden (ett år sedan) fick man transaktionerna på papper, hemskickat. Numera tar banken fem (5) kronor per utskrift om de ska skicka hem transaktionsuppgifterna till dig. Det går att få en sammanställning hemskickad per månad, men på dessa står inte vem som satt in pengar till dig, utan bara att de kommit in. Tyvärr fullkomligt värdelöst ur bokföringshänseende.

Snubben i andra änden förstod verkligen inte. ”Det är ju bara att skriva ut själv”, sa han. Kan man då på FSB få alla transaktioner på en praktisk sida med in- och utbetalningar på, och vem de kommer ifrån? Nej, tyvärr, du kan bara få dem en och en, per transaktion. Just den ”tjänsten”, kostar några hundra extra per år.

Jag kan bara buga mig i vördnad mot huvudkontoret. De får dig att betala för att göra saker och ting själv, och de tjänar pengar på det. En fantastisk affärsidé.

Och återigen känns det som det står en fet bankdirektör och knullar en i röven.


Brunskruvarbank.

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg