Stefan S. och jag stack ut mitt på dagen igår, lördag. Solen sken från en molnfri himmel, och för en gångs skull utelämnade SMHI meningen ”Risk för skurar på eftermiddagen” ur sina prognoser. Innan vi gav oss av puttrade Magnus och Jessi med Läckan II förbi och vinkade glatt. Då Stef hade sett en enorm kö vid Karl Johanslussen vände vi stäven inåt Mälaren istället, och satte kurs mot vinterviken, eller Le vique d’hiver som den också kallas i folkmun. Läckan II-gänget hade kastat ankar innanför Rotholmen, men vi gav katten i dem och la oss i sagda vintervik istället. Mackor från Cinnamon, kaffe och lite krusbärskaka gjorde trippen mer än angenäm. Vi latade oss i solen i någon timme innan vi stack tillbaka mot Reimers.

Vi lade till vid kajakbryggan och badade (fortfarande hyfsat friskt), och sedan hängde jag av Stefan för att hämta C vid Drottningholm. En lat färd från D-holm till Sjöpaviljongen, där vi käkade middag. En suverän dag – utan en droppe regn!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg